مقایسه هزینههای نگهداری ژنراتور گازسوز و دیزلی یکی از مسائل مهم می باشد که مورد توجه صنایع و شرکت ها و حتی مصارف خانگی قرار گرفته است. انتخاب بین این دو نوع ژنراتور تنها به قیمت اولیه مربوط نمی شود، بلکه هزینه های نگهداری، سوخت صرف شده، تعمیری که برای آن انجام خواهد شد در تصمیم گیری شما نقش دارند. بنابراین قصد داریم این هزینه ها را بررسی کنیم.
آنچه خواهید خواند
- 1 تفاوتهای ساختاری و عملکردی ژنراتورهای دیزلی و گازی
- 2 مقایسه هزینههای سوخت در ژنراتورهای دیزلی و گازی
- 3 هزینههای تعمیر و تعویض قطعات
- 4 هزینههای تعویض و نگهداری فیلترها
- 5 استهلاک و خرابی قطعات متحرک
- 6 بررسی دورههای سرویس و نگهداری
- 7 تأثیر شرایط محیطی بر هزینههای نگهداری
- 8 هزینههای نصب و راهاندازی اولیه
تفاوتهای ساختاری و عملکردی ژنراتورهای دیزلی و گازی
مقایسه هزینههای نگهداری ژنراتور گازسوز و دیزلی نشان می دهد که هزینه های نگهداری به طراحی و ساخت دو نوع ژنراتور بستگی دارد. بدنه ژنراتورهای دیزلی از لحاظ ساختاری نسبت به گازی می توانند بادوام تر باشند و طول عمر آن را افزایش می دهد. از طرف دیگر ژنراتورهای گازی کمتر دچار سایش می شوند ولی ممکن است در بعضی مواقع خاص به تنظیمات بیشتری نیاز داشته باشند.
ژنراتورهای دیزلی نسبت به ژنراتورهای گازی راندمان بالاتری دارند و عملکرد بهتری ارائه می دهند. همچنین به دلیل طراحی ساده و عدم نیاز به سیستم جرقه زنی عمر مفید بیشتری دارد. ژنراتورهای گازی به سرویس های مکرر و استهلاک بیشتری نیاز دارند.
مقایسه هزینههای سوخت در ژنراتورهای دیزلی و گازی
مقایسه هزینههای نگهداری ژنراتور گازسوز و دیزلی شامل هزینه های سوخت است، زیرا نوع سوخت مورد استفاده با هزینه های موجود ارتباط زیادی دارد. ژنراتورهای دیزلی از نفت گاز استفاده میکنند که قیمت بالاتری دارند، اما مصرف آن بهینه تر است. در مقابل، ژنراتورهای گازی از گاز طبیعی به عنوان سوخت استفاده میکنند. در حالی که قیمت سوخت پایینتر است و دسترسی به گاز طبیعی در برخی مناطق محدود است.
هزینههای تعمیر و تعویض قطعات
مقایسه هزینههای نگهداری ژنراتور گازسوز و دیزلی نشان میدهد که هزینه های نگهداری و تعویض قطعات در ژنراتورهای دیزلی معمولاً بیشتر است. اجزایی مانند پمپ سوخت و انژکتورها در این ژنراتورها نرخ تخریب بسیار بالاتری دارند. از سوی دیگر، ژنراتورهای گازی به دلیل کاهش آلودگی های داخلی به تعمیرات کمتری نیاز دارند. با این حال، برخی از قطعات مانند شمع ها همچنان به تعویضهای دوره ای نیاز دارند.
هزینههای تعویض و نگهداری فیلترها
مقایسه هزینههای نگهداری ژنراتور گازسوز و دیزلی از نظر تعویض فیلترها نشان میدهد که ژنراتور های دیزلی به دلیل ناخالص بودن سوخت دیزل به تعویض مکرر فیلترهای سوخت و روغن نیاز دارند. بنابراین هزینه های ژنراتورهای دیزلی بیشتر است. از طرف دیگر، فیلترهای ژنراتورهای گازی تمیزتر است و هزینه تعویض آن ها کمتر می باشد.
تعویض فیلتر روغن ژنراتورهای دیزلی باید سریع تر صورت گیرد، زیرا احتراق شدیدتری دارد و چگالی روغن آن بالاتر است. تعویض فیلتر روغن ژنراتورهای گازی دیرتر است و برای مدت زمان بیشتری قابل استفاده است. بنابراین دوره های تعویض فیلترهای ژنراتور دیزلی کمتر و باعث می شود هزینه ها افزایش یابد.
استهلاک و خرابی قطعات متحرک
با توجه به مقایسه هزینههای نگهداری ژنراتور گازسوز و دیزلی می توان گفت که استهلاک موتورهای دیزلی بیشتر است، زیرا فشار احتراق آن بالا می باشد. از طرف دیگر ژنراتورهای گازی احتراق یکنواختی دارند و عمر مفید آنها بیشتر است و به تعویض قطعات کمتری نیاز دارند.
همچنین ژنراتورهای دیزلی به دلیل قدرت انفجار بالاتر، لرزش بیشتری ایجاد می کنند و باعث سایش قطعات می شود. بنابراین تعمیرات دوره ای ژنراتورهای دیزلی افزایش می یابد. عملکرد ژنراتورهای گازی نرم تر است و لرزش کمتری دارد، بنابراین استهلاک و خرابی آن نیز کمتر می باشد.
بررسی دورههای سرویس و نگهداری
بررسی دوره های سرویس و نگهداری ژنراتور دیزلی و گازی متفاوت است. ژنراتورهای دیزلی به تعویض روغن و بررسی سیستم تزریق سوخت نیاز دارند و در فواصل کوتاه صورت می گیرد. بازه های سرویس ژنراتورهای گازی طولانی تر است و باید به تمیز بودن سیستم جرقه زنی توجه شود.
تأثیر شرایط محیطی بر هزینههای نگهداری
با توجه به مقایسه هزینههای نگهداری ژنراتور گازسوز و دیزلی می توان گفت که به شرایط محیطی وابسته است. ژنراتورهای دیزلی در دماهای بالا و ارتفاعات کارکرد بهتری دارند؛ اما هوای سرد ممکن است برای آن ها مشکلاتی را در روشن شدن موتور ایجاد کند. در دماهای پایین عملکرد ژنراتورهای گازی بهتر است اما در شرایط سخت محیطی همچون گرد و غبار و رطوبت بالا به دقت زیادی در نگهداری نیاز دارند.
همچنین ژنراتورهای دیزلی در محیط مرطوب به تعویض مکرر فیلتر نیاز دارند. بنابراین ژنراتورهای دیزلی در دماهای بالا، رطوبت زیاد و هوای آلوده به نگهداری بیشتری نیاز دارند. در حالی که هزینه نگهداری ژنراتورهای گازی کمتر است، اما در برخی مناطق دسترسی به گاز باکیفیت چالش برانگیز است و می تواند هزینه های نگهداری را افزایش دهد.
هزینههای نصب و راهاندازی اولیه
با توجه به مقایسه هزینههای نگهداری ژنراتور گازسوز و دیزلی می توان بیان کرد که هزینه های نصب نیز شامل آن می شود. ژنراتورهای دیزلی هزینه نصب بالاتری نسبت به سایر ژنراتور دارند، زیرا به مخازن ذخیره سازی سوخت نیاز دارند. در صورتی که ژنراتورهای گازی به شبکه گاز متصل باشند، هزینه نصب کمتری خواهند داشت، ولی اگر شبکه گاز وجود نداشته باشد به هزینه بیشتری نیاز خواهند داشت.