دلایل ایجاد مشکل در دیزل ژنراتورها مسئله بسیار اساسی در حوزه سرویس و راه اندازی این دستگاه ها است. مشکلات می توانند بر روی طول عمر و کارکرد آن ها تاثیر بگذارد. دیزل ژنراتورها در هر لحظه باید آماده به کار باشند و خرابی ناگهانی می تواند باعث خاموشی آن شود. مشکلات در دیزل ژنراتورها متعدد می باشد و در این قصد داریم تا شما را با دلایل این مشکلات آشنا کنیم.
دلایل خرابی دیزل ژنراتور
دلایل ایجاد مشکل در دیزل ژنراتورها و خرابی آن به پارامترهای متنوعی بستگی دارد. بنابراین این دلایل عبارت اند از:
اتمام سوخت
اتمام سوخت یکی از دلایل ایجاد مشکل در دیزل ژنراتورها است. اگر سیستم تامین سوخت نتواند موتور ژنراتور را تغذیه کند باعث خاموشی ژنراتور می شود. در صورتی که بعد از سوخت گیری ژنراتور روشن نشود، احتمال دارد که سیستم سوخت رسانی به هواگیری نیاز دارد. بنابراین این کار باید توسط افراد متخصص صورت گیرد تا هوا به پمپ انژکتور وارد نشود.
خرابی هیتر سیستم خنککننده
در فصل سرما خرابی هیتر سیستم خنک کننده یکی دیگر از دلایل ایجاد مشکل در دیزل ژنراتورها می باشد. هنگامی که دیزل ژنراتور خاموش است، هیتر می تواند موتور را گرم نگه دارد تا در سرما استارت راحت تر صورت گیرد. مشکلات این قسمت از دستگاه می تواند باعث فرسودگی یا روشن نشدن ژنراتور در فصل سرما شود. برای شناسایی این خرابی می توانید مقاومت المنت هیتر و سنسور دمای موتور را ارزیابی کنید.
عملکرد نادرست سیستم خنککننده
سیستم خنک کننده نقش مهم و اساسی در تنظیم دمای موتور دارد. خروج مایع خنک کننده، از کار افتادن رادیاتور می تواند موتور را داغ کند. بنابراین اگر سیستم خنک کننده کارکرد صحیحی نداشته باشد می تواند مشکلات و آسیب های شدیدی را ایجاد کند.
خرابی باتری
در بسیاری از مواقع دلایل ایجاد مشکل در دیزل ژنراتورها به خرابی باتری مرتبط است. باتری برای استارت موتور و تغذیه مدارهای کنترلی می تواند انرژی مورد نیاز را تامین کند. بنابراین باتری های خراب و سولفاته قدرت استارت زدن موتور را ندارند. بنابراین باید ولتاژ در حالت های مختلف و سطح الکترونیک و کارکرد شارژ باتری نیز بررسی شود.
مشکل Not in Auto
مشکل Not in Auto مشخص می کند که ژنراتور در حالت اتوماتیک و خودکار قرار ندارد. در زمان قطع برق وضعیت اتوماتیک ژنراتور روشن نمی شود و دلایل مختلفی دارد. بنابراین با فعال نمودن صحیح و بررسی چراغ ها می توان مشکل را برطرف نمود.
تأثیرات محیطی
تاثیرات محیطی یکی از دلایل ایجاد مشکل در دیزل ژنراتورها است و به رطوبت بالا، گرد و غبار و یخ زدگی مربوط می شود. این وضعیت می تواند باعث کاهش کارایی فرآیند احتراق، مسدود شدن فیلترها و زنگ زدگی قطعات داخلی شود. بنابراین باید از تهویه مناسب استفاده نمود و سنسورهای رطوبت و دما را برای جلوگیری از این مشکل نصب کرد.
کمپرس و فشار موتور
در برخی موارد دلایل ایجاد مشکل در دیزل ژنراتورها ناشی از کمپرس و فشار موتور است. خرابی رینگ های پیستون، سوپاپ ها و واشر موتور موجب کاهش فشار می شود و موتور به صورت ضعیف کار می کند یا به طور صحیح استارت نمی خورد. بنابراین باید دود خروجی از اگزوز و فشار سیلندر بررسی شود.
سیستم سوخت رسانی
مسدود شدن فیلتر سوخت یا وجود هوا در سیستم سوخت رسانی باعث می شود که سوخت به طور صحیح به موتور نرسد. در نهایت ژنراتور دچار آسیب و مشکل می شود و این یکی از دلایل است.
سرعت چرخش موتور
یکی از دلایل ایجاد مشکل در دیزل ژنراتورها با تغییرات یا کاهش سرعت چرخش موتور همراه است. این تغییرات به دلیل آسیب و خرابی گاورنر یا سنسور دور موتور باشد. بنابراین این مشکلات می تواند ایراد و اختلالاتی را در فرکانس خروجی ایجاد کند. همچنین افت سرعت چرخش امکان دارد باعث خاموشی ژنراتور شود.
مشکلات در سیستم EGR
مشکلات در سیستم EGR یکی دیگر از دلایل ایجاد مشکل در دیزل ژنراتورها است. انسداد مسیر EGR باعث کاهش قدرت موتور، تولید دود سیاه و زیاد شدن دمای احتراق می شود. اگر در این بخش دود سیاه رسوب کند باید قطعات را تعویض یا تمیز نمود.
مشکلات در سیستم توربوشارژر و سوپرشارژر
در برخی موارد دلایل ایجاد مشکل در دیزل ژنراتورها مربوط به مشکلات در سیستم توربوشارژر و سوپرشارژر می شود. اگر این قطعات کارکرد درستی نداشته باشند، هوا به مقدار لازم وارد سیلندر نمی شود و باعث احتراق ناقص می شود. در نهایت مصرف سوخت افزایش پیدا می کند و راندمان به حداقل می رسد.
غیرفعال بودن کلید های کنترل خودکار
غیرفعال بودن کلیدهای کنترل خودکار یکی از این دلایل می باشد. بنابراین اگر این کلیدها غیرفعال شوند باید ژنراتور را به صورت دستی روشن کرد. همچنین در زمان قطعی برق به صورت خودکار روشن نمی شود. بنابراین باید پنل کنترل بررسی شود و سیستم ATS و اتصالات بررسی گردد.
مشکل خروج دود از اگزوز دیزل ژنراتور
مشکل خروج دود از اگزوز یکی دیگر از دلایل ایجاد مشکل در دیزل ژنراتورها می باشد. بنابراین دود سیاه نشان دهنده سوختن ناقص می باشد. همچنین دود آبی و سفید نشان دهنده روغن سوزی و خرابی واشر سرسیلندر یا وجود آب در اتاق احتراق است. بنابراین باید رنگ دود خروجی را بررسی و مورد ارزیابی قرار دهید.