ژنراتور برق تک فاز

14021027

امروزه بشر سعی دارد تا در تمام مکان هایی که زندگی یا کار می کند، بهترین تکنولوژی ها را به کار گیرد. ژنراتور برق تک فاز از جمله دستگاه هایی است که کمک می کند تا در جاهایی که نیروی برق شهری در دسترس نیست، به راحتی برق تولید شده و مورد استفاده قرار گیرد. بدین صورت می توان روشنایی، استفاده از وسایل برقی و… را در هر جایی در دسترس داشت. در ادامه با ژنراتور برق تک فاز و ویژگی های آن بیشتر آشنا می شوید.

ژنراتور تک فاز چیست؟

ژنراتور در اصل دستگاهی است که با القای الکترومغناطیسی، انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. حال ژنراتورها در انواع مختلفی ساخته می شوند که یکی از آن ها ژنراتور برق تک فاز است. ژنراتورهای تک فاز از نوع ژنراتور با جریان متناوب یا سری هستند. استاتور در این ژنراتورها از تعدادی سیم پیچ تشکیل شده است که به صورت سری به همدیگر متصل هستند و یک مدار واحد را به وجود می آورند. بدین صورت ولتاژهایی که در هر سیم پیچ استاتور تولید شده است، دامنه و مقدار برابری دارند و در هر زمان با هم همفاز هستند.
این دستگاه ها برای استفاده در سیستم برق تک فاز مورد استفاده قرار می گیرند. سیستم تک فاز در بارهای کوچک مانند موتوربرق های خانگی مورد استفاده قرار می گیرند و برای دستگاه هایی که به برق سه فاز متصل می شوند، مناسب نیستند.

 

لینک های مفید:
ژنراتور چیست؟

ژنراتور استمفورد - AVK|MN

کارایی ژنراتور تک فاز

همانطور که گفته شد، ژنراتور برق تک فاز برای بارهای کوچک استفاده می شوند. از این رو معمولاً دارای توان بین 1 تا کمتر از 10 کاوا هستند. در موتوربرق های خانگی که برای زمان قطع برق یا عدم دسترسی به برق شهری از آن ها استفاده می شود، از نوع تک فاز بهره می برند. همچنین در واحدهای تجاری کوچک یا تولیدی ها و انبارها که نبود برق می تواند خسارت به بار آورد، از ژنراتورهای تک فاز استفاده می شود. در هر صورت کارایی ژنراتور تک فاز برای دستگاه های ساده و استفاده های محدود است.

ویژگی ژنراتور برق تک فاز

برقی که با این ژنراتور تولید می شود، ولتاژ 220 ولت دارد. برای انتقال این نوع برق از دو رشته سیم بیشتر استفاده نمی شود. انواع ژنراتور برق تک فاز معمولاً اندازه های کوچکی دارند و در اکثر مواقع قابل حمل هستند. اگر ویژگی های فنی و ساختاری این دستگاه را بررسی کنید، متوجه می شوید که از یک حلقه سیم تشکیل شده که در میدان مغناطیسی با چگالی شار یکنواخت با سرعتی ثابت دارای حرکتی دورانی است. بدین صورت ولتاژ سینوسی در حلقه سیم ایجاد می کند.

ژنراتورهای تک فاز می توانند به گونه ای طراحی شوند که با سوخت های مختلف کار کنند. با این حال متداول ترین آن ها ژنراتور بنزینی است که با سوخت بنزین کار می کند. در برخی از این دستگاه ها کنترل کننده ولتاژ AVR قرار داده شده است تا امنیت بیشتری برای دستگاه های متصل ایجاد کند. بدین صورت ولتاژ خروجی همیشه کنترل می شود و اضافه بار یا کاهش بار را در حین استفاده از دستگاه نخواهیم داشت.

لینک های مفید:
ژنراتور مکالته

انواع

ژنراتورهای تک فاز دارای دسته بندی های مختلفی هستند. انواع ژنراتور برق تک فاز را می توان بر اساس سوخت مصرفی آن ها دسته بندی کرد. به عنوان مثال ژنراتور دیزلی تک فاز با گازوئیل و ژنراتورهای بنزینی با سوخت بنزین کار می کنند. دسته بندی دیگری بر اساس برند تولید کننده صورت می گیرد. برخی از برندهای مطرح جهانی مانند مکالته، استنفورد، استریم و… طرفداران زیادی دارند.
ژنراتورهای تک فاز بر اساس توان آن ها نیز دسته بندی می شوند. استفاده از ژنراتور برق تک فاز با توان متناسب با نیاز کاربر اهمیت بالایی دارد. هنگامی که قصد دارید این دستگاه ها را خریداری کنید، بهتر است از همان ابتدا مشخص کنید که با توجه به محیطی که می خواهید از این ژنراتور در آن استفاده کنید، چه محدوده توانی برایتان مناسب است. ژنراتورها از 1 تا صدها کاوا توان دارند که هر کدام برای کاربردی خاص مورد نیاز است.

انواع ژنراتور برق تک فاز را می توانید بر اساس کاربری مورد نیازتان از بین تولیدات و محصولات متنوع شرکت صنعتی ماه نیرو انتخاب کنید و خریداری نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها