موتور دیزل مدت هاست که رقابت خود را با موتور بنزینی شروع کرده و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این موتورها از نظر سوخت مصرفی، نحوه عملکرد و کیفیت متفاوت هستند. در ادامه بیشتر با موتورهای دیزلی و عملکرد آن ها آشنا می شوید.

روش کار موتور دیزل

موتور دیزل همان موتورهایی است که با سوخت دیزل یا گازوئیل کار می کنند. موتورهای دیزلی از نظر ساختار فنی پیچیده تر هستند. تنوع این موتورها زیاد است و قیمت موتور دیزل در انواع مختلف نیز متفاوت است. با این حال روش کار آن ها تقریباً به یک صورت است. برخلاف موتورهای بنزینی که مرحله انفجار در آن ها توسط شمع انجام می شود، در موتورهای دیزلی این فرایند با تراکم هوا صورت می گیرد.

برای شروع به کار موتور دیزلی، هوا وارد سیلندر شده و توسط پیستون متراکم می شود. تراکم سبب داغ شدن هوا می شود. در این مرحله سوخت به داخل این محفظه وارد شده و انفجار رخ می دهد. پیستون هم به سمت پایین کشیده می شود. پس از طی این فرایند، انرژی لازم برای شروع عملکرد موتور دیزل فراهم می شود.

 

لینک های مفید:
ژنراتور چیست؟

دیزل ژنراتور

 

موارد مصرفی موتور دیزلی

انواع موتور دیزل در توان های مختلف به بازار عرضه شده اند. از مدل های بسیار کوچک که برای به کار انداختن یک ژنراتور خانگی ساده تا مدل های بسیار پیشرفته و بزرگ برای حرکت کشتی و هواپیما تولید شده اند. موتورهای دیزلی کاربرد بسیار زیادی دارند که برخی از آن ها در ادامه لیست می شوند.

  • استفاده در صنایع تولیدی و دستگاه های مورد استفاده در کارخانه ها
  • ماشین آلات صنعتی، راه سازی ومعدنی همگی از موتور دیزل استفاده میکنند.
  • استفاده در ژنراتورها تولید برق و تولید برق اضطراری بیمارستان ها و مراکز مهم
  • استفاده در کشاورزی، تراکتورسازی، پمپ های آبیاری و سایر تجهیزات مربوط به کشاورزی
  • کاربرد در فناوری اطلاعات برای ذخیره اطلاعات و ایمن و روشن نگه داشتن کامپیوترها

 

لینک های مفید:
دیزل ژنراتور

 

بازه های زمانی سرویس

هزینه های تعمیرات موتورهای دیزلی بالاست و باید به گونه ای از آن ها استفاده شود که این هزینه ها تا حد امکان کاهش پیدا کنند. اگر سرویس موتور دیزل به موقع انجام گیرد، قطعاً این هزینه ها کم و حتی صفر می شوند. سرویس قطعات، روغن کاری، تمیز کردن فیلترها و جایگزینی موارد مورد نیاز و مواردی از این قبیل در بین خدمات سرویس موتورهای دیزلی است. در فواصل زمانی مناسب باید روغن موجود در موتور چک شود و در صورت نیاز روغن به آن اضافه گردد. تعویض روغن در بازه های مشخص شده مانند تعداد ساعات کار دستگاه، باید انجام گیرد. اگر روغن کیفیت خود را از دست دهد یا کمتر از حد مورد نیاز باشد، مشکلاتی مانند داغ کردن موتور و آسیب به آن بروز می کند که هزینه های بالایی را به همراه دارند.
فیلترها، تسمه ها و واشرها هم باید به صورت دوره ای بررسی و در صورت نیاز تعویض شوند. تمام این کارها توسط یک سرویس کار حرفه ای و کاربلد انجام می گیرند. به هیچ عنوان سرویس این موتورها را به تعویق نیندازید تا از هزینه های بالای تعمیرات یا جایگزینی قطعات مهم جلوگیری کنید.

نکات مهم در خرید موتور دیزل

موتورهای دیزلی در مدل های مختلف با عملکرد و توان متفاوت در بازار وجود دارند. قیمت موتور دیزل نیز در طیف گسترده ای است. ابتدا باید ببینید این موتور را برای چه کاربردی نیاز دارید و چه توانی می تواند نیاز شما را رفع کند. اگر در این مورد اطلاعاتی ندارید، در مراکز معتبر فروش این موتورها، مشاوره های لازم به شما ارائه می شوند. اگر مدل مناسبی را انتخاب کنید هم نیازتان را به خوبی برآورده می کند هم قیمت موتور دیزل برایتان زیاد نخواهد شد.
برندی که انتخاب می کنید نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از برندها در سطح جهانی کیفیت بالایی دارند و نگرانی از بابت عملکرد پایین آن ها نخواهید داشت. از طرفی باید دقت داشته باشید که هنگام انتخاب برندی خوب، از اصل بودن آن نیز اطمینان داشته باشید. اگر از فروشگاهی معتبر خرید کنید، این نگرانی تان هم رفع می شود.
خدمات پس از فروش و تأمین قطعات برای برند انتخابی شما نیز مهم است. موتور دیزل هر چقدر هم که باکیفیت باشد ممکن است نیاز به تعویض برخی قطعات در آینده باشد. پس به این خدمات هم نیاز خواهید داشت و باید به آن ها دقت کنید.