امروزه نبود برق را نمی توان فقط با یک شمع یا چراغ قوه سپری کرد. نبود فقط چند دقیقه برق می تواند آسیب جبران ناپذیری را در زندگی افراد به وجود آورد؛ به عبارتی دیگر، در دنیایی که به سرعت با تکنولوژی پیش می رود و لازمه کارکرد تکنولوژی برق است، نبود آن حتی برای یک ثانیه می تواند یک کشور یا فرد را به عقب بیاندازد، برای همین نیاز است تا از دستگاهی استفاده کرد که بتواند نبود برق را جبران کند. استفاده از دستگاه های ژنراتور به همین منظور است.

ژنراتورهای برقی

امروزه تمامی خانه ها و شرکت ها به وسیله ای نیاز دارند که بتواند در زمان نبود برق و اضطراری، برق محل آن را حفظ کند. برای این منظور از ژنراتورهای الکتریکی استفاده می کنند.

یک ژنراتور برقی ابزاری است که براساس القای الکترومغناطیسی فعالیت می کند که انرژی برق را از منبع انرژی مکانیکی مانند چرخش توربین ها در آب، توربین های بادی، انرژی خورشیدی، احتراق داخلی موتور یا هر منبع دیگر بدست می آورد. براساس نوع نیاز، ژنراتورها می توانند به دو نوع قابل حمل و ثابت تقسیم بندی شوند.

ژنراتور قابل حمل

همانطور که از نام آن پیداست، برای نصب دائمی طراحی نشده اند؛ در عوض با برنامه های جداگانه ای کار میکنند و از طریق کابل های خارجی باعث نیرو بخشیدن چندین برنامه کابردی به صورت موقت می شوند. از این ژنراتورها معمولا برای زمان اجرای کمتر از 12 ساعت استفاده می شود و توان خروجی 500وات تا 17.5 کیلووات را تولید می کنند.

مدلهای مختلف ژنراتورهای قابل حمل از سوخت های متفاوتی مانند گازوئیل، دیزل ، بیو-دیزل، گاز طبیعی یا پروپان استفاده می کنند. بیشتر ژنراتورهای قابل حمل دارای خنک کننده هوا هستند، از این رو می توانند در محیط باز برای حداکثر تهویه هوای موجود مورد استفاده قرار بگیرند. از ژنراتورهای قابل حمل زمانی که میزان برق پشتیبان ضعیف یا موقت است، مورد استفاده قرار می گیرد.

ژنراتورهای ثابت

علی رغم مزیت های در ژنراتورهای قابل حمل وجود دارد، آن ها برای تامین قدرت برق بالا و استفاده در زمان های طولانی مناسب نمی باشد. در چنین مواقعی ژنراتورهای آماده به کار می توانند نیاز برق مورد نظر را تعیین کنند. این دستگاه ها برق را با قدرت سخت افزاری در پنل توزیع اصلی تولید می کنند و می توانند در صورت قطع برق، به شکل دستی یا خودکار فعالیت خود را آغاز کنند.

در صورت نبود برق، سوئیچ انتقال اتوماتیک، سیم برق را جدا می کند و سیگنال ژنراتور را فعال برای کار می کند. این ژنراتورها شروع به تامین برق در خطوط می کنند. زمانی که برق وصل می شود، عملیات به صورت معکوس انجام می شود و ژنراتور به حالت استندبای می رود. زمان انتقال برق بین 10 تا 30 ثانیه است. ازاین رو خیلی مهم است که دستگاه های تامین برق اضطراری را به گونه ای تنظیم کنیم که ابزارهای مختلف برقی در هنگام انتقال برق خاموش نشوند. نکته خیلی مهم اینکه دستگاه تامین برق اضطراری یا همان یو پی اس در هنگامی که ژنراتورها در تعمیر یا تعویض هستند، باید در دسترس باشند.